Theraplay

Dag 1

Målgruppe: Alle døgnpleje- og aflastningsfamilier, der er ansat i Gentofte Kommune.

Tilmelding: Hold øje med din indbakke – invitation med tilmelding vil blive sendt ud.

Om temadagene: Theraplay er sammensat af ordene terapi (Therapy) og leg (play), og er en terapeutisk metode bestående af lege, der tager udgangspunkt i de af hjernens funktioner, som tidligst udvikles. Af samme grund er sproget ikke det primære, men derimod oplevelsen af samhørighed, glæde og fællesskab gennem før-sproglig og emotionel kommunikation.
Metoden bliver brugt til børn med sociale, følelses-, udviklings- og adfærdsmæssige vanskeligheder og er i særlig grad anvendelig til børn med tidlige udviklingsforstyrrelser. På Skovgården anvendes metoden til børn og unge op til 16 års alderen. Metoden tager udgangspunkt i barnets følelsesmæssige udviklingsniveau frem for den faktuelle alder.

Den første dag vil vi blive guidet af forstander Hanne Dalsgaard og psykolog Gitte Jørgensen, som tager afsæt i de mange erfaringer, de har fra deres mangeårige arbejde på skole- og behandlingshjemmet Skovgården.

·         De vil introducere os til den anerkendende tilgang til børn, som er med til at skabe en faglighed og en forståelse omkring børnene.

·         De vil give et indblik i den neuroaffektive udviklings-psykologi, som giver et teoretisk grundlag for, hvordan vi kan forstå de børn, vi arbejder med.

·         Derudover vil dagene være fyldt med praktiske øvelser og Theraplay inspirerede lege, som I kan bruge derhjemme, med de børn I har i pleje.

Kl. 9.00 - 15.00

Herlev Medborgerhus

Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev